Stol met amandelspijs

Ingredients

stuk/stuks

Instructions

  1. Verwarm de melk en boter in een pan en laat het vervolgens afkoelen tot het handwarm is.
  2. Los de gist op in de melk.
  3. Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder en kruiden goed door elkaar.
  4. Voeg het ei en de melk toe aan het bloemmengsel en kneed het goed tot het een soepel deeg is.
  5. Laat het deeg een kwartier rusten in een afgedekte kom.
  6. Wel de rozijnen en cranberry's in kokend water.
  7. Hak de amandelen en snijd de stemgember in kleine stukken.
  8. Kneed de vulling goed door het deeg.
  9. Laat het deeg opnieuw een kwartier rusten in een afgedekte kom.
  10. Kruimel de amandelspijs fijn en kneed er vervolgens de helft of iets meer van het ei door heen.
  11. Rol de spijs in de vorm van een staaf.
  12. Rol het deeg uit in een ovale plak en plaats de amandelspijs in het midden.
  13. Vouw de plak deeg dicht en laat de onderkant iets uitsteken.
  14. Laat de stol afgedekt onder een stuk ingevet huishoudfolie, op een stuk bakpapier, 45 minuten rijzen in een vochtige oven bij 50 graden.
  15. Bak de stol in 30 minuten of op 170 graden en laat het vervolgens 10 minuten nagaren op 150 graden.

Notes

Categories