Pompoensoep
Ingredients
portie/porties
- 2 teentjes knoflook
- 800 gram pompoen
- 2 stuks bruine uien
- 300 gram wortel
- 2 theelepels komijn
- 3 stuks laurierblad
- 500 milliliter water
- 500 milliliter groentebouillon
Instructions
- Snijd de pompoen door midden.
- Verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de helften in kleine stukken en laat deze op een middelhoog vuur stoven.
- Schil de wortel en snijd deze in grove stukken en voeg deze toe.
- Snijd ui en knoflook en fruit deze kort in een pan.
- Voeg de laurierblad, het blokje bouillon en komijn toe aan de pan.
- Laat de soep minimaal 30 minuten koken, totdat de wortel beetgaar is.
- Verwijder de laurierbladen en pureer het geheel met de staafmixer.
Notes
- Voeg eventueel kruidnagel en/of gember toe.
- Een oranje Hokkaido-pompoen bevat ongeveer 15% aan zaden en -draden.