Nasi
Ingredients
portie/porties
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram taugé
- 200 gram bruine uien
- 200 gram wortel
- 2.5 theelepels Boemboe
- 200 gram varkensfilet
- 1 stuks paprika
- 400 gram prei
Instructions
- Breng de rijst aan de kook.
- Vermaak de wortel in kleine stukken en breng deze aan de kook.
- Snijd de varkensfilet in kleine stukken en leg deze vervolgens apart.
- Maal de koriander en komijn fijn, indien van toepassing.
- Los de trassi op een laag vuur op in een eetlepel olie.
- Bak de varkensfilet op een middelhoog vuur totdat deze dichtgeschroeid is.
- Snijd de ui en knoflook fijn en voeg deze, zodra het vlees dichtgeschroeid is, samen met de sambal, koriander en komijn toe aan het gerecht.
- Voeg zodra de uien gefruit zijn, de taugé en gember toe en laat het vervolgens enige tijd stoven.
- Snijd de prei en paprika in kleine stukken en verhit het geheel vervolgens enige minuten zonder deksel.