Lasagne
Ingredients
portie/porties
- 5 stuks lasagneblad
- 400 gram broccoli
- 800 gram gepelde tomaten
- 300 gram bruine uien
- 2 theelepels griesmeel
- 200 gram rundergehakt
- 200 gram champignon
- 5 theelepels Italiaanse kruiden
Instructions
- Snijd de ui en broccoli fijn.
- Stoof de broccoli tot deze net beetgaar is.
- Snijd de champignons fijn en bak het vocht er uit.
- Maal de gepelde tomaten fijn met een staafmixer.
- Verwarm de tomatenpuree met de kruiden en het griesmeel en kook het totdat het ingedikt is.
- Rul het gehakt en fruit vervolgens de uien in een grote pan.
- Voeg de tomatenpuree en broccoli bij het gehakt en roer het geheel goed door.
- Vet de overschaal in en bedek de bodem met lasagnabladeren.
- Giet een laag met vulling over de bladeren en leg daar bovenop bladeren.
- Herhaal dit totdat de gewenste hoeveelheid lagen zijn ontstaan.
- Bak de lasagne af in 25 minuten in de oven op 180 graden.