Kleine Loempia's
Ingredients
stuk/stuks
- 50 gram wortel
- 50 gram prei
- 75 gram taugé
- 50 gram hamblokje
- 3 theelepels sojasaus
- 0.5 theelepels sambal
- 1 theelepels vissaus
- 0.5 teentjes knoflook
- 0.5 teentjes gember
- 50 gram bruine uien
- 30 stuks loempiavel
Instructions
- Snijd de ui, knoflook en gember fijn en fruit het vervolgens.
- Rasp de wortel, snijd de prei in dunne reepjes, hak de taugé en hamblokjes fijn.
- Bak de groenten, totdat de wortel beetgaar is.
- Voeg de kruiden/smaakmakers toe en bak het geheel kort en laat het vervolgens afkoelen.
- Vul een loempiavel met ongeveer 1 eetlepel vulling en vouw en plak het vervolgens dicht met behulp van een bloempap.
- Frituur de loempia's in ongeveer 4 minuten op 190 graden.
Notes
- Recept is gebaseerd op loempiavellen van 125 bij 125 mm.