Kampioentjes
Ingredients
stuk/stuks
- 150 gram water
- 2 theelepels olijfolie
- 1.5 theelepels gist
- 100 gram tarwebloem
- 100 gram volkoren tarwebloem
- 1 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepels zonnebloempit
- 1 eetlepels pompoenpit
Instructions
- Los de gist of in lauwwarm water.
- Roer de olijfolie er doorheen.
- Voeg de bloem toe en kneed het tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit in een aantal stukken.
- Maak het deeg licht vochtig (met bijvoorbeeld een plantenspuit)
- Strooi als de sesamzaad over de uitgerolde stukken deeg.
- Strooi vervolgens de zonnebloempitten over de uitgerolde deeg.
- Plaats tenslotte de pompoenpitten gelijkmatig op het deeg.
- Rol het zaad/de pitten in het deeg met een roller.
- Laat het brood rijzen in een vochtige oven op +/- 50 graden.
- Bak het vervolgens 15 minuten af of 220 graden.