Gehaktbrood
Ingredients
stuk/stuks
- 1 teentjes knoflook
- 15 gram tomatenpuree
- 60 gram bruine uien
- 1 stuks ei
- 60 gram wortel
- 0.25 theelepels paprikapoeder
- 1.25 theelepels italiaanse kruiden
- 1 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepels gelatine
- 40 gram paneermeel
- 100 milliliter bouillon
- 40 gram olijf
- 500 gram varkensgehakt
- 60 gram champignon
Instructions
- Leg het gehakt en ei buiten de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Maak de gelatine aan met 100 milliliter kokend water en de bouillon.
- Versnipper de ui en knoflook en fruit deze.
- Bak de champignons en kook de wortelen tot ze beetgaar zijn.
- Voeg alle groenten samen in een koekenpan en blus ze af met het gelatinemengsel, en voeg vervolgens het paneermeel toe.
- Laat de groenten afkoelen totdat ze lauw zijn.
- Kneed alle ingrediƫnten tot een samenhangend deeg, gebruik een beetje paneelmeel wanneer het te nat blijkt te zijn.
- Plaats het deeg onder aluminiumfolie in een vooraf ingevet blik.
- Bak het geheel af op 180 graden gedurende 30 minuten.
- Haal het gehaktbrood uit de vorm (door het om te draaien), rekening houdend met het vrijkomende vocht.
- Bak het brood vervolgens 5 minuten op 250 graden af, draai het om en bak het nogmaals 5 minuten.