Gehaktbrood

Ingredients

stuk/stuks

Instructions

  1. Leg het gehakt en ei buiten de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  2. Maak de gelatine aan met 100 milliliter kokend water en de bouillon.
  3. Versnipper de ui en knoflook en fruit deze.
  4. Bak de champignons en kook de wortelen tot ze beetgaar zijn.
  5. Voeg alle groenten samen in een koekenpan en blus ze af met het gelatinemengsel, en voeg vervolgens het paneermeel toe.
  6. Laat de groenten afkoelen totdat ze lauw zijn.
  7. Kneed alle ingrediƫnten tot een samenhangend deeg, gebruik een beetje paneelmeel wanneer het te nat blijkt te zijn.
  8. Plaats het deeg onder aluminiumfolie in een vooraf ingevet blik.
  9. Bak het geheel af op 180 graden gedurende 30 minuten.
  10. Haal het gehaktbrood uit de vorm (door het om te draaien), rekening houdend met het vrijkomende vocht.
  11. Bak het brood vervolgens 5 minuten op 250 graden af, draai het om en bak het nogmaals 5 minuten.

Categories