Chili con Carne
Ingredients
portie/porties
- 100 gram bruine uien
- 1 stuks paprika
- 2 teentjes knoflook
- 165 gram maïs
- 400 gram gepelde tomaten
- 1.5 theelepels Chilikruiden
- 225 gram kidneybonen
- 0.5 liter runderbouillon
- 200 gram rundergehakt
- 100 gram wortel
- 150 gram courgette
Instructions
- Snijd de ui in stukken en de knoflook fijn.
- Rul het gehakt en voeg de ui en knoflook toe.
- Snijd de wortel in kleine stukken en stoof deze kort in een gesloten pan samen met de gepelde tomaten.
- Laat ondertussen de mais en bonen uitlekken, indien nodig.
- Voeg de mais, bonen en courgette toe en laat het geheel op een laag vuur op smaak komen.
- Snijd de paprika in stukken en bak deze op het laatst kort mee.
Notes
- 3/4 deel gedroogde bonen staat gelijk aan ongeveer 1 deel bonen uit blik.