Bulgurschotel
Ingredients
portie/porties
- 200 gram kipfilet
- 120 gram bulgur
- 300 gram aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram tomaat
- 200 gram champignon
- 300 gram courgette
- 100 gram bruine uien
Instructions
- Bak de bulgur in wat olie tot het licht kleurt en notig gaat ruiken. Roer goed door en let op dat het niet aanbrandt.
- Snijd de kip in blokjes, de uien in stukken en hak de knoflook fijn.
- Bak de kip in wat olie, voeg vervolgens de ui en knoflook toe.
- Snijd ondertussen de aubergine en courgette in kleine blokjes.
- Voeg de aubergine en courgette toe en laat het even stoven.
- Verwijder de hartjes van de tomaten en snijd de rest in blokjes.
- Voeg de bulgur en tomaten toe aan de pan. Voeg een half glas water toe, roer goed door en laat het even stoven.
- Blijf de pan af en toe doorroeren, voeg extra water toe tot de bulgur gaar is.