Aardappelsalade
Stevige salade op basis van kruimige aardappel met typisch Hollandse groenten. Zeer geschikt als beleg voor op brood of een toastje, of als een bijgerecht bij een gelegenheid.Ingredients
gram/gram
- 300 gram kruimige aardappel
- 100 gram wortel
- 100 gram doperwten
- 100 gram mayonaise
- 100 gram augurk
Instructions
- Schil de wortelen en snijd het in stukken ter grootte van een erwt.
- Breng de wortel in een laag water aan de kook.
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
- Controleer of de wortelen beetgaar zijn, en bewaar vervolgens het kookwater.
- Breng de aardappelen aan de kook in het gebruikte kookwater.
- Controleer of de aardappelen gaar zijn (en dus gestampt kunnen worden), en bewaar vervolgens het kookwater.
- Laat de doperwten ontdooien en kort koken in het gebruikte kookwater.
- Stamp de aardappelen.
- Laat alle ingrediƫnten afkoelen.
- Snijd de augurk in stukken ter grootte van een erwt.
- Meng alles in een grote schaal goed door elkaar.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Laat de salade enkele uren in de koelkast op smaak komen.
Notes
- Bij het gebruik van een stoompan kan het kookwater eenvoudig hergebruikt worden.