Aardappelsalade

Stevige salade op basis van kruimige aardappel met typisch Hollandse groenten. Zeer geschikt als beleg voor op brood of een toastje, of als een bijgerecht bij een gelegenheid.

Ingredients

gram/gram

Instructions

  1. Schil de wortelen en snijd het in stukken ter grootte van een erwt.
  2. Breng de wortel in een laag water aan de kook.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
  4. Controleer of de wortelen beetgaar zijn, en bewaar vervolgens het kookwater.
  5. Breng de aardappelen aan de kook in het gebruikte kookwater.
  6. Controleer of de aardappelen gaar zijn (en dus gestampt kunnen worden), en bewaar vervolgens het kookwater.
  7. Laat de doperwten ontdooien en kort koken in het gebruikte kookwater.
  8. Stamp de aardappelen.
  9. Laat alle ingrediƫnten afkoelen.
  10. Snijd de augurk in stukken ter grootte van een erwt.
  11. Meng alles in een grote schaal goed door elkaar.
  12. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  13. Laat de salade enkele uren in de koelkast op smaak komen.

Notes

Categories